yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri derunermektedir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl kapıların semtı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.

Kullanılan kapı fitili muhtevain esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz soylu erki kapı fitili kullanılarak daha adi üretim sağlanabilir.

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından yoklama edilen mekanizma sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en şanlı kazanımı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey Yangın Merdiveni Kapısı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın Bapsı temel amacı insanoğluın pert görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi gereken en önemli uzuv panik pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin halia düşmesidir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da tefhim etmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Bir sair şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Bu kapılar yangın kapısı asıl olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır sarhoş olmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page